Seks-årig muskelhund fra Nordjylland skal aflives

Skrevet af admin

17/03/2016

Dagens topnyheder

Det lykkedes ikke en nordjysk hundeejer at redde sin nu seks-årige kamphund fra at blive aflivet.

Vestre Landsret har netop fastslået, at den afgørelse, som Rigspolitiet traf i 2014, ikke skal ændres.

Tyson er en krydsning, hvor moderen er enten en Pittbull Terrier eller en American Staffordshire Terrier. I daglig tale kaldet en Amstaff.

Begge disse hunderacer er kamphunde og er ulovlige i Danmark.

Tyson var i april 2014 indblandet i et hundeslagsmål, hvor begge hunde blev bidt, ligesom Tysons ejer blev bidt af en af hundene.

Da politiet efterfølgende kom på besøg hos ejeren, mente betjentene, at Tyson kunne være en krydsning af en af de ulovlige hunderacer, og politiet besluttede, at Tyson skulle anbringes i pension.

Hundens ejer protesterede. Han gjorde gældende, at Tyson var født før hundeloven trådte i kraft, og at faderen tilhørte den lovlige race Dogo Canario mens moderen efter hans mening var en krydsning med bla. ”Red Nose”.

Red Nose er et andet navn for en Pittbull Terrier. Senere ændrede hundens ejer forklaring og mente, at moderen var en Amstaff.

Da begge disse hunderacer er ulovlige, traf politiet i maj 2014 afgørelse om, at Tyson skulle aflives.

Ejeren klagede til Rigspolitiet, der fastholdt afgørelsen.

Landsretten er enig med Retten i Aalborg om, at hundens ejer ikke har kunnet bevise, at Tyson er en lovlig hund. Han har heller ikke kunnet bevise, at han havde overtaget hunden inden ændringen af hundeloven 17. marts 2010.

Så Vestre Landsret fastholder Rigspolitiets afgørelse, og Tyson må lade livet.

Det offentlige kommer til at betale for den tid, Tyson har været anbragt i pension, da politiet i 2014 glemte at kræve udgifterne til pensionsopholdet betalt af ejeren.

Obs: Illustrationen til artiklen er fra et billedarkiv og er altså ikke et foto af Tyson.

/ritzau/