Seks døde efter massivt regnvejr i Centraleuropa

Som om konsekvenserne af uvejret ikke allerede er uoverskuelige i de berørte områder, forudser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) endnu mere regn de kommende dage. Vagtchef Olaf Mathiassen fortæller, at fronten ligger nogenlunde stille, selv om den både svækkes i løbet af ugen og også bevæger sig lidt mod vest.

»Det betyder, at den luftmassegrænse, som er årsag til de seneste dages voldsomme regnvejr, fortsætter nogle dage endnu. Det går især ud over de store byer, der har store floder tæt på eller ligger lige ud til en flod,« siger Olaf Mathiassen til DR Nyheder.

Tjekkiet er erklæret i undtagelsestilstand, og i hovedstaden Prag frygter man, at vandet oversvømmer byens historiske centrum. I Prag har cirka 3.000 borgere været tvunget til at forlade deres hjem, og dyr fra byens zoologiske er blevet flyttet.

»Vi vil gøre alt for at beskytte menneskers liv og helbred,« siger den tjekkiske premierminister, Petr Necas.

Tyskland og Østrig er også hårdt ramt. Flere områder i de tyske delstater Bayern og Sachsen er der udløst katastrofealarm. I den tyske by Eilenburg har cirka 7.000 borgere været tvunget til at forlade deres hjem.

I den tyske by Passau, som floderne Donau, Ilz og Inn løber igennem, nåede vandstanden allerede mandag formiddag 12 meter over normalen, og dermed frygter man, at rekorden fra 1501, hvor vandet nåede 12,55 meter, bliver slået.

Dagens Gossip