Seks dræbt af bomber i kurdisk region i Irak

Guvernøren i Arbil, Nozad Hadi, siger til nyhedsbureauet AFP, at de dræbte er medlemmer af den kurdiske sikkerhedstjeneste, Asayesh.

En højtstående sikkerhedsofficer oplyser, at fire bilbomber eksploderede nær sikkerhedstjenestens hovedkvarter i Arbil, hvorefter en selvmordsbomber sprængte en ambulance i luften, da folk var samlet på stedet for angrebet. Kurdistans regionale regering skriver i en erklæring på sin hjemmeside, at fem andre selvmordsbombere blev dræbt, før de var i stand til at detonere sig selv.

Mens det meste af Irak er plaget af vold, der dræber hundredvis af mennesker hver måned, har Kurdistan - en region i bjergområdet ved grænselandet mellem Tyrkiet, Irak og Iran samt et lille hjørne af Syrien og Armenien - i vid udstrækning været forskånet for den dødbringende uro. Således var søndagens angreb det første i Arbil siden maj 2007, hvor en bombe eksploderede nær samme hovedkvarter og dræbte 14 mennesker.

Den irakiske sikkerhedsanalytiker Ali al-Haidari vurderer ifølge AFP, at bomberne er knyttet til kampene mellem jihadister og kurdere over grænsen i Syrien.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip