Seks dræbt i Filippinerne ved bombeangreb på nytårsfest

Skrevet af admin

01/01/2014

Dagens topnyheder

Seks festdeltagere blev dræbt og seks andre såret i et bombeangreb ved en nytårsfest på en uroplaget ø i det sydlige Filippinerne natten til onsdag.

Bomben eksploderede nær en katolsk kirke i byen Sumisip på øen Basilan, hvor den militante, al-Qaeda-tilknyttede gruppe Abu Sayyaf opererer.

Ifølge politiet er motivet til angrebet uklart, men festens vært er kendt for at have hjulpet myndighederne med at beskytte medarbejdere på en gummiplantage fra pengeafpresning fra bevæbnede bander, herunder Abu Sayyaf.

Sidste år orkestrerede Abu Sayyaf et bagholdsangreb mod en konvoj med plantagearbejdere i samme område. Seks blev dræbt og 22 såret.

Abu Sayyaf, der blev dannet i 1990'erne og modtog penge fra Osama bin Laden, er blevet anklaget for nogle af landets værste terrorangreb, blandt andet kidnapninger af udlændinge og dødelige bombeangreb.

Regeringen har sagt, at gruppen over de senere år har udviklet sig til en kriminel bande uden klar ideologi og nu kun består af et par hundrede medlemmer.

Abu Sayyaf menes stadig at holde både udlændinge og filippinere fanget - heriblandt to europæiske fugleentusiaster og en japansk skattejæger.

/ritzau/AFP