Seks FN-soldater er dræbt i al-Qaeda-angreb i Mali

Mindst seks soldater fra FN er dræbt og fem såret i et angreb mod en bilkolonne tilhørende FN's fredsbevarende styrke i det nordlige Mali.

De dræbte soldater kom alle fra nabolandet Burkina Faso, oplyser FN-kilder.

Terrornetværket al-Qaedas gren i Nordafrika har taget skylden for angrebet, rapporterer nyhedsbureauet al-Akhbar i Mauretanien, som tidligere har viderebragt troværdige meldinger om angreb fra jihadgrupper i Mali.

I meddelelsen fra al-Qaeda skriver gruppen, at den har dræbt syv soldater. De foreløbige meldinger fra FN lyder dog på seks soldater.

Angrebet skete nær byen Goundam sydvest for Timbuktu, hvor en FN-patrulje faldt i et baghold omkring klokken 11 dansk tid, oplyser FN-styrken Minusma i en meddelelse.

To af FN's køretøjer blev ødelagt ved angrebet. Der er sendt forstærkninger til området, som får støtte fra luften i form af helikoptere, oplyser Minusma.

FN's særlige udsending i Mali, Mongi Hamdi, fordømmer det, han betegner som et "terrorangreb" og tilføjer, at de skyldige vil blive fundet og stillet til ansvar.

Angrebet er et af de blodigste angreb mod FN-styrken i Mali, som er en af verdens farligste fredsbevarende missioner.

Det angreb, der kostede flest dræbte på FN-styrkens side, fandt sted i oktober, hvor ni FN-soldater blev dræbt i Gao-regionen, da militante på motorcykler angreb dem.

Medregnet torsdagens angreb er 36 soldater siden 2013 blevet dræbt i Minusma-styrken, som Danmark også bidrager til.

I slutningen af maj blev tre FN-soldater såret, herunder den danske styrkechef Michael Lollesgaard, da deres bil kørte over en mine.

Lollesgaard kritiserede i sidste måned den dårlige sikkerhed for Minusma-styrken.

- Generelt har vi nogle store mangler, der gør os ekstremt sårbare, sagde han ifølge AFP.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip