Seks kommuner får grønt lys til at hæve skatten

Næste år kommer de til at betale mere i kommuneskat. Det har deres respektive lokalpolitikere ønsket, og mandag gav Økonomi- og Indenrigsministeriet dem lov. Det er, oplyser ministeriet, første gang, at alle kommuner får mulighed for at hæve den lige så meget, som de hver især har ønsket.

Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) glæder sig over, at kommunerne ikke ligefrem har stået i kø for at hæve skatten.

»Det er godt at se, at kommunerne kun i beskedent omfang ønsker at hæve skatten, og at vi dermed kan give kommunerne lov til at hæve skatten lige så meget, som de har ønsket,« siger hun i en pressemeddelelse og uddyber:

»Nu håber jeg, at der samtidig er flere kommuner, der vil sænke skatten. Målet er, at vi undgår, at de kommunale skatter stiger samlet set«.

Sønderborg har fået lov til at hæve skatten med 95 millioner kroner. Derefter følger Frederikshavn med 50,1 millioner kroner, Køge med 30, Aabenraa med 26,3, Bornholm med 16,5 og Morsø med 14,7 - samlet 232,7 millioner kroner.

Som en del af regeringens aftale med KL om kommunernes økonomi for 2014 fik kommunerne mulighed for at hæve skatten med samlet op til 250 millioner kroner. Budgetterne og skattefastsættelsen for 2014 skal senest vedtages den 15. oktober.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip