Seks personer er smittet med mæslinger i Nordsjælland

I løbet af de seneste to uger er der dukket seks nye tilfælde op af den ekstremt smitsomme sygdom mæslinger. Det oplyser Statens Serum Institut.

Seks personer fra Nordsjælland har fået konstateret mæslinger. Smitten kan kobles til et treårigt barn, som ikke er vaccineret mod sygdommen, og fik konstateret mæslinger i maj.

- I begyndelsen af maj blev sygdommen påvist hos et treårigt uvaccineret barn. Efterfølgende er der påvist yderligere fire tilfælde i samme familie, heraf tre tilfælde blandt børn i alderen 0 til 10 år, alle uvaccinerede, skriver Statens Serum Institut.

Samtidig er en yngre voksen blevet smittet med mæslinger i denne uge, og den smittede kan kobles til det treårige barns indlæggelse i begyndelsen af maj.

- Lige nu er embedslægen i gang med smitteopsporing for at få afklaret vaccinationsstatus blandt kontakter. Har den smittede været i kontakt med uvaccinerede, kan disse eventuelt få tilbud om forebyggende behandling, skriver instituttet.

Mæslinge-udbruddet kan stamme helt fra Kina. Ifølge Statens Serum Institut er den bestemte type af mæslingevirus stort set magen til den type virus, der er skyld et større mæslingeudbrud i Kina.

Samme virustype blev en voksen dansker smittet med under et ophold i Kina i slutningen af marts 2015. Personen blev syg i begyndelsen af april.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip