Seks rockere dømmes for våbenbesiddelse

Seks mænd fra rockerklubben Bandidos gøres kollektivt ansvarlig for tre pistoler, som i marts blev fundet i et klubhus i Hvidovre.

Retten i Glostrup har mandag et langt stykke ad vejen fulgt påstanden fra anklagemyndigheden om, at mændene havde adgang til de tre pistoler og vidste alt om dem.

Gruppen var i højt beredskab, fordi Bandidos to gange forinden var blevet angrebet med skud, understreger retten i dommen.

Selv om én af rockerne har sagt, at de tre våben var hans, og at de andre ikke vidste noget om pistolerne, er alle dømt.

Tilståelsen tror domsmandsretten dog ikke på.

- Han er i et loyalitetsforhold til klubben, siger retsformanden, dommer Hans J. Christensen, blandt andet.

Den 29-årige er prøvemedlem, og han har sagt, at havde købt pistolerne aftenen inden. Hvad de skulle bruges til, har han ikke sagt noget om.

Derimod undgår tre yngre mænd, der også var tiltalt, at blive dømt.

Ganske vist er de tre unge fra støttegruppen Mexi Gang også til stede i klubhuset, da politiet ransagede stedet.

Men der er ikke bevis for, at de havde viden om pistolerne, vurderer domsmandsretten i Glostrup.

De unge i Mexi Gang udfører opgaver for Bandidos, men er ikke med til at træffe beslutninger, lyder en del af begrundelsen for frifindelsen af de tre.

Der var ikke tekniske beviser mod rockerne. Kun dna fra den 29-årige, der hævdede, at pistolerne var hans, kan på objektiv vis knyttes til våbnene.

Straffen til de seks dømte går fra fængsel i et år og tre måneder til to år. I den sidstnævnte straf indgår en reststraf fra en tidligere dom.

Flere af de dømte anker på stedet. Det gælder dog ikke prøvemedlemmet, der lige fra sagens start påtog sig skylden.

/ritzau/

Dagens Gossip