Seks vrede medlemmer valgt til Nykredits repræsentantskab

Skrevet af admin

08/03/2016

Dagens topnyheder

Seks private medlemmer fra en protestgruppe erkender, at de ikke kan gå ind og få fjernet de forhadte bidragssatser i Nykredits datterselskab Totalkredit, efter at de tirsdag aften blev valgt ind i Foreningen Nykredits repræsentantskab.

Det siger et af de nyvalgte medlemmer, Jens Vesterbæk, der er formand for protestgruppen Consum.dk.

- Jeg er bange for, at jeg må skuffe folk, at vores seks stemmer ud af de 104 desværre ikke laver nogen revolution.

- Men vi vil selvfølgelig gå ind og stille spørgsmål ved børsnoteringen, og jeg glæder mig til at se de tal, der ligger bag, og som er så fortrolige, så fortrolige.

- Jeg håber, at det kan give lidt mere afklaring af, hvorfor det er, de vil på børsen.

Spørgsmål: Selv om I ikke kan ændre på bidragssatserne, synes du så stadigvæk I har noget at udrette i repræsentantskabet?

- Vi har jo startet en bevægelse, som hedder, at vi skal have mere demokrati i foreningen Nykredit, og der synes jeg da, at vi er godt på vej.

- Vi har fået en talerstol, hvor vi kan rejse nogle spørgsmål i repræsentantskabet, og vi kan foreslå vedtægtsændringer til blandt andet vedtægter og forretningsorden. Det kræver selvfølgelig, at vi har flertal.

- Men nu har Nina Smith jo også sagt, at der skal foretages nogle vedtægtsændringer for at lave det her demokrati bedre, og vi ser frem til, at der kommer et udkast på det, siger Jens Vesterbæk.

Nina Smith er næstformand for Foreningen Nykredit.

Onsdag er der valg til repræsentantskabet på Sjælland og Bornholm, og her stiller protestbevægelsen ifølge Jens Vesterbæk med yderligere to kandidater.

Ved tirsdagens valg i Kolding blev seks ud af otte fra protestgruppen Consum.dk valgt ind i Syd- og Sønderjylland. Gruppen er en blandt flere, der er blevet mobiliseret i vrede over de forhøjede bidragssatser i Totalkredit.

I alt blev 12 medlemmer valgt ind i repræsentantskabet, der har 104 medlemmer.

- Jeg havde ikke turdet håbe på det før nu. Vi kom ind, fordi vi stod sammen om det her projekt, siger Jens Vesterbæk.

/ritzau/