Seksualunderviser: Tving ikke dine børn til at kysse bedstemor - de tager skade

Når bedstemor og bedstefar kommer på besøg, bliver de typisk overvældet af en trang til at kysse og kramme barnebarnet. Men følelserne er ikke altid gengældt.

Men i stedet for at overtale dit barn til at give et kys, bør du i stedet opfordre dem til at sende et luftkys, give high fives eller vinke. Det mener den britiske seksualunderviser og koordinator på Sex Education Forum, Lucy Emmerson, skriver Daily Mail.

Læs også: Politiet advarer: Pædofil mand jagter børn på Facebook

Hun mener, at man på den måde lærer børnene, at de selv er herre over deres egne kroppe og har ret til at sige fra. Tvinges de herimod til kys, kan det gøre det sværere for dem at kende deres egne grænser og sige fra overfor sexforbrydere.

Udmeldingen har fået flere konservative debatører op af stolene, blandt andet Family Education Trust. Her mener direktør Norman Wells, at Emmerson er helt galt på den.

- Selvom forskellen er tabt på Sex Education Forum, så kan børn og unge se, at der er alverdens forskel på den ene side at genert - måske en gang i mellem tøvende - kysse en onkel eller tante på kinden, og på den anden side at tage imod uønskede seksuelle tilnærmelser, siger han.

Læs også: Rocksanger skal 35 år i fængsel for baby-voldtægt

Lucy Emmerson står dog fast og mener, at forældre skal sige fra, hvis familiemedlemmer prøver at lokke kys ud af et modvilligt barn.

- Det kan var akavet at gribe ind. Men det er nødvendigt, hvis vi virkelige skal lære vores børn, at deres kroppe er deres egne, og de skal følge deres instinkter, lyder det.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Skal børn kysse bedsteforældrene mod deres vilje? Deltag i debatten her.

Dagens Gossip