Selskab udvider rejseforsikring for turister i Hurghada

Skrevet af admin

09/01/2016

Mest læste i dag

Forsikringsselskabet Tryg udvider kundernes rejseforsikring, så danskere i Hurghada kan komme hjem, og planlagte ture til destinationen kan erstattes. Det sker i kølvandet på det angreb, der ramte et hotel i den egyptiske turistby fredag aften.

Foreløbig er rejseforsikringen udvidet til og med mandag, siger Trygs kommunikationschef, Kasper Riis.

- I første omgang skal man kontakte sit eget rejseselskab og høre, hvilke muligheder de der har for at hjælpe en hjem eller finde en anden rejse. Kan de ikke hjælpe, skal man kontakte os, og så ser vi på, hvordan vi kan hjælpe med at få en erstatning, siger han.

Udvidelsen gælder for Trygs kunder i Danmark, Sverige og Norge, og selskabet følger situationen løbende.

- Vi har selvfølgelig fulgt begivenhederne og følger også med i Udenrigsministeriets anbefalinger, siger Kasper Riis.

- Når vi får et bedre overblik i løbet af de næste par dage, så kan vi tage stilling til, om dækningen skal udvides længere end til mandag, siger Kasper Riis, som fortæller, at selskabet allerede har været i kontakt med danske kunder, der befinder sig i Hurghada.

- De foreløbige henvendelser, vi har fået dernede fra, er selvfølgelig fra kunder, der er chokerede og derfor ringer til os, for at vi kan hjælpe dem, siger Kasper Riis.

Et andet af de store danske forsikringsselskaber, Topdanmark, har ifølge kommunikationschef Jens Langergaard ikke umiddelbart planer om at ændre i selskabets dækning.

Samme melding lyder fra Europæiske Rejseforsikring, hvor man endnu ikke har hørt fra berørte kunder.

- Men hvis man har været på hotellet, så kan man selvfølgelig blive evakueret og få den krisehjælp, man har brug for. Er man ikke på det pågældende hotel eller i Hurghada, tager vi stilling fra sag til sag, siger Mark Bartram, marketingchef i Europæiske.

Den egyptiske badeby er et yndet rejsemål også for danske turister, men ingen danskere kom noget til fredag aften, hvor to mænd bevæbnet med knive og luftpistoler gik til angreb på hotellet Bella Vista ved den egyptiske Rødehavskyst.

Tre turister - to østrigere og en svensker - blev ifølge nyhedsbureauet Reuters såret. Ifølge BBC blev begge gerningsmænd efterfølgende dræbt.

Der hersker lørdag eftermiddag fortsat stor usikkerhed om motivet og om angrebets forløb.

/ritzau/