Selskab undersøger nye oplysninger om Scandinavian Star

Det norske forsikringsfirma Skuld lover nu fuld åbenhed.

Alt skal frem i lyset om selskabets involvering i færgen Scandinavian Star, hvor en mordbrand for 25 år siden kostede 159 mennesker livet.

- Skuld vil være fuldstændig åbne i denne sag, og vi vil samarbejde efter bedste evne med myndighederne, som er i gang med en ny efterforskning af sagen, siger Ståle Hansen, administrerende direktør i Skuld, til Politiken.

Han har igangsat en intern undersøgelse af, hvordan det kunne ske, at Skuld forsikrede et skib, som selskabets egen havarichef i Danmark, Erik Stein, advarede kraftigt imod kun knap to uger før branden.

Advarslen kom, fordi skibet havde store sikkerhedsmæssige mangler. Besætningen havde heller ikke gennemført en båd- og brandøvelse.

Det afslører Erik Stein efter 25 års tavshed i en ny bog med titlen "Branden – gåden om "Scandinavian Star".

- Vi må nu sætte os ind i denne sag og udtalelserne fra Erik Stein. Hvis en inspektion med tilsvarende mangler var blevet rapporteret i dag, ville Skuld ikke have forsikret skibet.

- Det ville have været helt uacceptabelt, hvis det stemmer, hvad der er kommet frem i denne sag, siger Ståle Hansen til Politiken.

Han understreger samtidig, at de nye informationer er "meget overraskende" for ham.

Hos de efterladte er der dog en stærk skepsis over for Skuld.

- Jeg vil gerne vide, hvorfor Skuld gik mod Erik Stein. Har der været en form for pres?

- Har der været kontakt mellem Skuld og aktører i færgebranchen, som ønskede at sætte skibet i rute med en ansvarsforsikring, selv om skibet ikke var sikkerhedsmæssigt klar til at sejle med passagerer? Det må myndighederne undersøge.

Sådan siger Jan Harsem til Politiken. Han overlevede sammen med sin lille søn, men mistede sin gravide kone, Christine, på skibet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip