Selskaber føler sig jagtet af Holger K.

Danske skattemyndigheders jagt på milliardindtægter er gået for vidt. Det mener både virksomheder og rådgivere, efter at Skat har rejst et krav på 5,8 milliarder kroner over for it-giganten Microsoft, skriver Jyllands-Posten.

Sagen handler om de afregningspriser, som multinationale selskaber bruger, når de handler med sig selv, og det er et område, som Skat har oprustet voldsomt på.

De interne handler kan nemlig bruges til at nedbringe virksomhedernes skattebetalinger.

I 2012 forhøjede Skat multinationale selskabers skattepligtige indkomst med over 21 milliarder kroner i 67 sager, hvor der efter Skats opfattelse blev handlet til kunstigt lave priser. Både antallet og beløbet er rekord.

Intet tyder på, at udviklingen stopper nu, men den har skabt stor frustration hos virksomheder og rådgivere.

John Bygholm fra revisorernes brancheorganisation, FSR, er stødt over, hvad han kalder "Skats opfindsomme forhøjelser".

- Nogle gange er vi dybt forbløffede over de forhøjelser, som Skat kommer med, og der er ingen tvivl om, at man fra nogle virksomheders side føler sig som jaget vildt, siger han til Jyllands-Posten.

Også Dansk Erhverv mener, at Skat er gået for vidt i sin jagt på selskaberne. Men skatteminister Holger K. Nielsen (SF) afviser kritikken.

- I sidste måned blev Danmark i flere internationale sammenhænge, blandt andet af OECD, fremhævet som et attraktivt investeringsland for internationale koncerner. Intet tyder på, at Skats strategi ødelægger det attraktive danske investeringsmiljø, siger han til avisen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip