Selskaber vil forsikre mod terror på rejsemål

Tidligere spekulerede danskerne ikke over risikoen for terror på feriemålet, men det er ved at ændre sig. Flere forsikringsselskaber overvejer derfor ifølge Jyllands-Posten at ændre dækningen.

- Det er for mange en meget chokerende oplevelse at være tæt på et terrorangreb. De fleste vil gerne hjem så hurtigt som muligt, siger Karin Tranberg, vicepræsident i alarmcentralen SOS International, til Jyllands-Posten.

Forsikringsselskaber fortæller, at kunder op til EM i fodbold for første gang har spurgt om, hvordan de er dækket, hvis der sker et terrorangreb.

Ligesom rejsende til Tyrkiet og Egypten vil vide, om de kan komme hjem før tid eller afbestille deres rejse i tilfælde af terror.

De fleste rejseforsikringer giver kun ret til evakuering ved terror, hvis det anbefales af Udenrigsministeriet, eller hvis de forsikrede har overværet et angreb.

Alligevel har forsikringsselskaberne flere gange hjulpet skræmte rejsende per kulance, selv om det ikke er en del af forsikringens dækning. Når et selskab har valgt at hjælpe, følger de andre trop. Det gælder blandt andre Topdanmark.

- Dækning ved terror bliver et konkurrenceparameter, siger privatkundedirektør Erik Adrian i Topdanmark til Jyllands-Posten.

- Det har fået betydning for kunderne. Ingen vil være dem, der lader kunderne sidde tilbage i en by, der lukker ned efter et angreb. Vi overvejer derfor at udvide vores dækning, fortsætter han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip