Selskabsskat: Thorning og co. slår kolbøtte

Socialdemokraterne er tilsyneladende vendt på en tallerken i spørgsmålet om lavere selskabsskat.

Mens en sænkning af selskabsskatten ifølge TV2 bliver en del af regeringens konkurrenceevnepakke, så var selskabsskatten ikke en del af den socialdemokratiske plan for at vende udviklingen i Danmark for syv måneder siden.

Tværtimod skosede fire fremtrædende medlemmer af partiet den 20. august i en kronik i Politiken tanken om, at en lavere selskabsskat ville få positiv betydning for det danske erhvervsliv.

- 00'ernes svar til dansk erhvervsliv var en international konkurrence om at nedbringe selskabsskatten med det tvivlsomme sigte at ruste virksomhederne til international konkurrence.

- En kamp, man var dømt til at tabe, også selv om resultatet måtte ende i nulskat, skrev beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, gruppeformand Henrik Sass Larsen, finansminister Bjarne Corydon og minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen.

De skitserede Socialdemokraternes plan for at få Danmark ud af den økonomiske krise:

- Det socialdemokratiske svar er, at vi synes, at virksomheder skal betale en fair skat af deres overskud, og at alle erhvervspolitiske kræfter skal lægges i at skabe betingelserne for at skabe vækst og overskud.

- En veluddannet arbejdsstyrke med adgang til billig efteruddannelse, flexicurity, gode pasningsforhold for børn, en god infrastruktur og en smidig administration er mere værd end en sænkning af selskabsskatten, lød det.

I dag er holdningen tilsyneladende ændret. Ifølge TV2 vil regeringen i den kommende konkurrenceevnepakke sænke selskabsskatten fra 25 procent til 22 procent for bedre at kunne tiltrække virksomheder på lang sigt og fastholde job i Danmark.

Både Mette Frederiksen og forsvarsminister Nick Hækkerup (S) har ifølge TV2 også tidligere harceleret imod en sænkning af selskabsskatten, da det blev foreslået af den nuværende opposition.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip