Selskabstømmer skjulte Rolex-ure og B&O-udstyr i Barcelona

Skrevet af admin

02/03/2016

Dagens topnyheder

Rolex-ure, B&O-udstyr, Kaare Klint-malerier, skulpturer, designermøbler og for mindst 100.000 kroner Henning Koppel-sølvbestik. Alt det skjulte den dømte selskabstømmer Bjørn Stiedl i en lejelejlighed i Barcelona.

Selskabstømmeren er onsdag i Østre Landsret blevet idømt tre og et halvt års fængsel for skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed. Han forsøgte at gemme værdigenstande for myndighederne, da han i 2012 søgte om gældssanering.

Bjørn Stiedl skylder staten omkring 82 millioner kroner efter en dom for selskabstømning fra 2009, hvor han fik seks års fængsel. Den gæld, påstår han, kan han ikke betale.

Derfor søgte han i 2012 om gældssanering. Gældssanering kan man få tildelt, hvis man har en stor og håbløs gæld. Den bliver nedsat til et beløb, man har mulighed for at betale.

Ud over genstandene i Barcelona-lejligheden blev konti i udlandet, en BMW og en ejendom i Sydfrankrig til 12,5 millioner kroner skjult for myndighederne.

Formelt set var værdierne registreret i udenlandske selskaber og fonde. Men reelt var de ejet af den 55-årige selskabstømmer.

- Det var måske mest naturligt, at konti stod i Bjørns navn, men jeg tror ikke, at han havde noget ønske om at opgive, at han havde de penge, har Bjørn Stiedls tidligere sekretær fortalt i byretten.

Dommen er en stadfæstelse af byrettens afgørelse. Bjørn Stiedl har gennem hele forløbet nægtet sig skyldig.

Myndighederne i Schweiz, Jersey i England, Spanien, Frankrig, Luxembourg og Liechtenstein har bidraget til efterforskningen. Det er bemærkelsesværdigt, da Schweiz, Liechtenstein og Luxembourg traditionelt vægter bankhemmeligheden højt.

Strafferammen for skyldnersvig er fængsel i op til et år og seks måneder. I grovere tilfælde er strafferammen fængsel i op til otte år.

/ritzau/