Selvkritiske VM-danskere er lettede efter rutsjebanetur

Kønt var det ikke, men til gengæld var det stærkt underholdende og forrygende dramatisk, da det danske ishockeylandshold meldte sig ind i kampen om kvartfinalepladserne ved VM i Rusland.

Lars Eller og Nicklas Jensen stod for de danske scoringer i straffekonkurrencen mod Letland, og så reddede Danmark to point i en kamp, der efter 2-2 i ordinær tid lige så godt kunne være gået tabt.

- Jeg er sikker på, det var meget underholdende for fans og tilskuere, men for os blev det mere en følelsesmæssig rutsjebanetur, siger Lars Eller.

- Vi kom foran, vi kom bagud, og vi kom op igen. Der var chancer i begge ender, og det var så meget frem og tilbage, at det næsten ikke var til at holde ud. Så vi er glade for to point, lyder det fra den danske centerspiller.

Eller fik mere end 21 minutter på isen, og han var godt brugt, da han traskede ud i betongangene under Ice Palace i Moskva.

- Det er lang tid siden, jeg har spillet så mange minutter, så midt i tredje periode var jeg godt nok ved at løbe tør for kræfter, siger Lars Eller.

Også flere andre danske spillere talte efter kampen om, at de kunne mærke de seneste dages VM-strabadser i benene, og på en dag, hvor spillet aldrig kom til at sidde, er danskerne tilfredse med trods alt at hente to point.

- Det var ikke den flotteste kamp, vi har spillet, men vi fik to point, og vi spillede med hjertet. Jeg tror bare, vi skal være glade for sejren, siger Nikolaj Ehlers.

- Der er ikke så meget, vi kan tage med fra denne kamp. Det var lidt noget rod fra begge hold, men vi fightede i samtlige 60 minutter, og så var det dejligt, at vi ikke havde så mange udvisninger, som i de andre kampe, lyder det fra Ehlers.

/ritzau/

Dagens Gossip