Selvmål baner vejen for Ruslands storsejr over lilleput

08/09/2014

Det russiske fodboldlandshold havde mandag ingen problemer med at vinde den første kamp i kvalifikationen frem mod EM i Frankrig om to år.

I Khimki tæt på Moskva besejrede landstræner Fabio Capellos hold lilleputten Liechtenstein med 4-0 i gruppe G.

Der var blot spillet fire minutter, da Liechtensteins Martin Büchel lavede selvmål med det eneste mål i første halvleg. Han rettede et russisk skud af, som gik i mål.

Fem minutter inde i anden halvleg sendte endnu et selvmål russerne i front med 2-0.

Denne gang var det Franz Burgmeier, der var uheldig at sende bolden i eget net.

Senere i anden halvleg scorede Dmitri Kombarov til 3-0 på et straffespark, og indskiftede Artem Dzyuba lukkede målfesten med 4-0-scoringen.

Rusland har en del af revanchere efter holdets skuffende indsats ved VM i Brasilien, hvor holdet ikke formåede at gå videre fra den indledende gruppe.

Senere mandag bliver der spillet yderligere to kampe i gruppe G.

Østrig tager imod Sverige, mens Montenegro hjemme møder Moldova.

De to bedste hold fra gruppen indløser en EM-billet, mens også nummer tre kan håbe at komme med til slutrunden i Frankrig.