Selvmål bringer Arsenal på tavlen i Premier League

16/08/2015

Arsenal indledte sæsonen med et nederlag hjemme til West Ham i sidste weekend. Søndag gik det noget bedre, da Arsenal knebent vandt 2-1 på udebane over Crystal Palace.

Der skulle dog et selvmål af Crystal Palace-anfører Damien Delaney til, før Arsenal kunne hente alle tre point.

Trods sejren er tre point i to kampe mod to af de mindre London-klubber stadig ikke godt nok for Arsenal, som betragter sig selv som en af kandidaterne til at vinde det engelske mesterskab.

Kampen bød på to flotte mål i første halvleg. Det første blev signeret af Arsenal-angriberen Olivier Giroud, der fornemt flugtede bolden i nettet via et oplæg af Mesut Özil efter et kvarter.

Crystal Palace svarede igen efter en halv times spil, da højrebacken Joel Ward bankede 1-1-udligningen ind med et fladt langskud helt ude ved stolpen.

Det kunne ligne endnu en Arsenal-skuffelse, men chileneren Alexis Sánchez viste klassen i den afgørende situation, der førte til sejrsmålet.

10 minutter efter pausen steg den tidligere FC Barcelona-stjerne højt til vejrs og headede bolden mod mål, og Damien Delaney fik klodset sparket bolden i eget net.

Det plejer at være tætte opgør mellem de to mandskaber, og det var det også denne gang. Sejren til Arsenal var dog fortjent nok bedømt ud fra spil og chancer.

I første halvleg måtte James McArthur afværge på målstregen, da Sanchez i to omgange forsøgte at få scoret.

Crystal Palace-angriberen Connor Wickham havde også et skud på stolpen i første halvleg, og det var i det hele taget en underholdende kamp.

Mod slutningen af kampen pressede hjemmeholdet på for at fremtvinge en udligning, men Arsenal-keeper Petr Cech blev ikke passeret.