Selvmål hjælper Bayern til sejr i Stuttgart

09/04/2016

Bayern München laver ikke mange mål for tiden, men med en stærk defensiv har mestrene alligevel hentet smalle sejre. Lørdag blev det dog til en 3-1-sejr over Stuttgart.

De tre foregående kampe mod Eintracht Frankfurt, FC Köln og Benfica havde Bayern München alle vundet med 1-0, men en sen scoring sikrede en tomålssejr.

Stuttgart var tæt på at tage en overraskende føring, da et frisparksindlæg sejlede hele vejen til bagstolpen, hvor Daniel Didavi ikke ramte bolden ordentligt, og Manuel Neuer kunne klare forsøget.

Størstedelen af boldbesiddelsesprocenterne stod der Bayern München på, og trykket mod Stuttgart steg, som minutterne gik.

Der skulle dog en hjælpende fod fra hjemmeholdets Georg Niedermeier til at bringe de sydtyske favoritter i front.

Franck Ribery gik mod baglinjen inde i feltet efter en halv times spil, og Niedermeier kastede sig ned i tværpasningen, som han fik styret i eget net.

Det blev ikke til yderligere mål før pausen, og håbet om point for hjemmeholdet levede.

Seks minutter inde i anden halvleg blev den mission dog en del sværere, da David Alaba gjorde det til 2-0.

Den østrigske altmuligmand viste køligt overblik, da han med en halvflugter fandt et lille hul hos Stuttgart-målmanden ved nærmeste stolpe.

Men hjemmeholdet fik skabt spænding igen godt ti minutter senere, da Didavi liggende i Bayern-feltet fik sendt bolden i en blød bue over i det lange hjørne.

Indskiftede Thiago Alcântara ramte overliggeren med 12 minutter tilbage, mens Stuttgart var tæt på i to omgange efter gennembrud i højresiden, men målene udeblev for hjemmeholdet.

I stedet lukkede Douglas Costa kampen på tærsklen til tillægstiden, da han trak ind fra højre og bankede bolden ind i det fjerne hjørne til 3-1.

Andreas Christensen og Jannik Vestergaard var med for henholdsvis Borussia Mönchengladbach og Werder Bremen, men begge indkasserede nederlag.

Gladbach blev slået med 0-1 ude mod oprykkerne Ingolstadt, mens Werder Bremen hjemme formøblede en 1-0-føring og tabte 1-2 hjemme mod Augsburg.