Selvmål kickstarter Liverpool-fest hos Manchester City

21/11/2015

Den tyske manager Jürgen Klopp har på kort tid formået at sætte et positivt aftryk på Liverpool.

Lørdag aften sejrede Liverpool på meriterende vis med 4-1 på udebane over Manchester City.

Det sker blot tre uger efter, holdet vandt med 3-1 over Chelsea, ligeledes på udebane.

Siden Klopp tiltrådte for fem uger siden, har holdet også leveret svipsere, men lørdag aften var der tegning til en stor fremtid for Liverpool-holdet, der overrumplede favoritten med seværdigt spil særligt inden pausen.

Helt fremtrædende var den 24-årige brasilianer Roberto Firmino, der var med i alle tre scoringer i den første halve time.

City fik den værst tænkelige start, da holdet allerede efter syv minutter kom bagud. Endda på et selvmål.

Målmand Joe Hart ville sætte et angreb hurtigt i gang, men modtageren af udkastet, Bacary Sagna, mistede bolden, så Liverpool i stedet kunne sætte i modangreb.

Roberto Firmino gled til baglinjen og sendte et indlæg mod midten, hvor City-forsvareren Eliaquim Mangala dirigerede bolden i mål til Liverpool-føring.

Manchester City var mest på bolden i kampens første del, mens Liverpool fik mere plads til sine angreb og var mere direkte i angrebsspillet.

Det gav gevinst igen midtvejs i halvlegen. Atter var Firmino i en hovedrolle, da han på kanten af offside fandt Philippe Coutinho, der udnyttede situationen til at score til 2-0 i fri position.

Efter lidt mere end en halv time kom Firmino selv på scoringslisten. Efter fremragende kombinationsspil inkluderende en hælaflevering, der flænsede City-forsvaret op, kunne Firmino sætte sidste fod på bolden til føring på 3-0.

I fortsættelsen havde han endda store chancer for at øge yderligere, men i stedet pyntede Sergio Agüero på stillingen i minuttet inden pausen. Efter en solotur afsluttede han klogt i fjerneste side af målet til 1-3.

Efter pausen var City flere gange tæt på at skabe spænding med en reducering, omvendt havde Liverpool også muligheder til at udbygge føringen.

Det gjorde forsvarsspilleren Martin Skrtel, da han ti minutter før tid hamrede bolden ind til 4-1 efter en dødbold.

Med nederlaget forpassede City muligheden for at tilbageerobre førstepladsen. I stedet betyder Liverpools sejr, at Kasper Schmeichels klub, Leicester, er alene i spidsen for Premier League efter 13 spillerunder.

Leicester har 28 point, mens Manchester-klubberne United og City følger efter med henholdsvis 27 og 26.

Trods sejren er Liverpool fortsat et stykke fra toppen med 20 point på niendepladsen.