Selvmål ødelægger sæsonstart for Vestergaard og Werder

Efter en længere sommerferie var spillerne fra Werder Bremen inklusiv danske Jannik Vestergaard endelig klar til at tage hul på en ny sæson i Bundesligaen lørdag.

Men det gik ikke helt, som nordtyskerne havde håbet i hjemmekampen mod Schalke 04, der vandt 3-0 i Bremen.

De grønblusede kom skidt fra start i kampen og i sæsonen i det hele taget, da Vestergaards forsvarskollega Theodor Gebre Selassie lavede selvmål efter en halv times spil.

I et forsøg på at forhindre en bold i at nå frem til Schalke-angriberen Klaas-Jan Huntelaar kom han til at snitte den, så den røg i en flot bue hen over hans egen målmand og i nettet via overliggeren.

Bittert for Bremen, som dog ikke lod sig knække og pressede på for en udligning. Derfor blev den tidligere AGF'er Aron Johansson også sendt på banen til sin bundesligadebut, men lige lidt hjalp det.

Midtvejs i anden halvleg udnyttede Eric Choupo-Moting så en knivskarp stikning til at bringe udeholdet på 2-0, inden Huntelaar med sin anden scoring dræbte enhver tvivl om udfaldet.

I lørdagens øvrige kampe var der i øvrigt point til begge nyoprykkere.

Darmstadt, der er tilbage i den bedste tyske fodboldrække efter 33 års fravær, fik 2-2 hjemme mod Hannover 96, som brændte et straffespark undervejs.

Endnu bedre gik det for Ingolstadt, som på udebane fik en drømmedebut i Bundesligaen med en 1-0-sejr over Mainz.

Sejrsmålet blev scoret af Lukas Hinterseer, der i parentes bemærket er nevø til den østrigske schlagerkonge og tidligere skiløber Hansi Hinterseer.

/ritzau/

Dagens Gossip