Selvmål sikrer Arsenal et point mod Manchester United

17/05/2015

Manchester United kunne med en sejr hjemme over Arsenal overtage tredjepladsen i Premier League, og det så længe ud til at lykkes.

Men sent i kampen udlignede Arsenal til 1-1 på et uheldigt selvmål af Tyler Blackett, og dermed fastholder Arsenal tredjepladsen foran Louis van Gaals mandskab.

Det var hjemmeholdet fra Manchester, som var toneangivende i de første 45 minutter, hvor Arsenal meget utraditionelt stod langt tilbage på banen i defensiven.

Normalt har Arsene Wengers hold bolden meget på modstanderens banehalvdel, men det defensive udgangspunkt gjorde det svært for gæsterne at få flyttet spillet op omkring Manchester Uniteds felt.

Arsenal var et par gange ved at blive farlige grundet usikkerhed i Uniteds bageste rækker, men det var fortjent hjemmeholdet, som kunne få til pausen med en føring på 1-0.

Efter en halv times spil gik Ashley Young til baglinjen og sendte et indlæg om bagest i feltet, hvor Ander Herrera ugeneret kunne flugte bolden ind med en kontrolleret inderside.

Arsenal hævede niveauet i anden halvleg og tilspillede sig et overtag. Det førte til udmærkede chancer til blandt andre Olivier Giroud og Aaron Ramsey, men scoringen udeblev.

Med godt et kvarter igen blev United-keeper David de Gea skadet og måtte erstattes af den tidligere Barcelona-målmand Victor Valdés.

Otte minutter før tid skulle han for første gang i aktion, og han var prisgivet, da indskiftede Theo Walcotts flade indlæg snittede ligeledes indskiftede Tyler Blacketts fod og fløj i en blød bue ind i nettet til 1-1.

Kampen døde langsomt ud, og der faldt ikke flere scoringer.

Med det uafgjorte resultat holder Arsenal fast i tredjepladsen i Premier League, der giver direkte adgang til Champions Leagues gruppespil i næste sæson. Klubben er to point foran Manchester United på fjerdepladsen.

Arsenal har endda spillet en kamp mindre og kan sikre tredjepladsen onsdag, når holdet spiller den udsatte kamp mod Sunderland.

Herefter mangler kun sidste spillerunde i Premier League.