Selvmorder sprængte sig i luften ved Kabuls lufthavn

Skrevet af admin

04/01/2016

Dagens topnyheder

En selvmordsbomber i en bil sprængte mandag sig selv i luften nær Kabuls lufthavn, hvor han ikke dræbte eller sårede nogen andre, oplyser politiet i den afghanske hovedstad.

Selvmordsbomberen blev opdaget af politiet, da hans bil nærmede sig en kontrolpost, hvilket fik ham til at udløse en eksplosion, siger en talsmand for politiet.

Episoden kommer efter en række bombeangreb i den afghanske hovedstad i de seneste dage.

Et af angrebene var et selvmordsangreb mod en populær restaurant med mange udlændinge og velhavende afghanere, hvor en sikkerhedsvagt og en dreng på 12 år blev dræbt. Mindst 15 personer blev såret.

Eksplosioner og skud bragede sent søndag løs i Mazar-i-Sharif, da militante forsøgte at storme det indiske konsulat i den nordlige by. Afghanske sikkerhedsstyrker var mandag fortsat i kamp med angriberne.

Endnu er der ingen grupper, der har påtaget sig skylden for angrebet, som finder sted få dage efter Indiens premierminister Narenda Modis besøg i Kabul og hans meget omtalte udstrakte diplomatiske hånd til Indiens ærkerival, Pakistan.

Angrebet på konsulatet er det seneste i en række af angreb på indiske mål i Afghanistan.

Ni civile, heriblandt syv børn, blev dræbt i august 2013, da selvmordsbombere angreb det indiske konsulat i den østlige afghanske by Jalalabad. De sprængte en bil, pakket med sprængstof, i luften.

Der er nye bestræbelser i gang for at få genoptaget en fredsproces med ledere af oprørerne i Taliban. De seneste møder fandt sted i juli.

/ritzau/Reuters