To selvmordsangreb dræber 20 og sårer mange i Bagdad

Over 20 mennesker blev dræbt og omkring et halvt hundrede såret af tre bomber i Bagdad mandag, oplyser politiet.

To af bomberne var selvmordsangreb.

En af bomberne eksploderede i det shiamuslimske Shaab distrikt, hvor 12 blev dræbt på stedet, og over 20 blev såret af en bilbombe.

11 andre blev dræbt af en selvmordsbomber, der sprængte en bil fyldt med sprængstoffer i luften ved en regeringsbygning og politistation. Yderligere tre blev dræbt af en selvmordsbomber på en motorcykel i den shiamuslimske Sadr City.

Angrebene skete, samtidig med at irakiske regeringsstyrker med støtte fra en international koalition og shiamuslimske militser gik ind byen Falluja for at fordrive Islamisk Stat.

- Hæren, der støttes af en international koalition, trængte ind i Falluja fra tre forskellige retninger tidligt mandag. Den havde dækning fra luften og havde kampvogne og artilleri i ryggen, siger general Abdelwahab Al-Saadi, som er den øverstkommanderende i operationen.

Den irakiske hær, der også får støtte fra en iranskstøttet shiamuslimsk milits, indledte kampen for at erobre kontrol over Falluja 23. maj.

I første fase blev byen, der ligger 50 kilometer vest for Bagdad, omringet og belejret. Nu er et direkte angreb mod byen i gang.

I januar 2014 blev Falluja den første irakiske by, der blev indtaget af Islamisk Stat - seks måneder før jihadisterne udråbte et kalifat i det territorium, som det havde taget i Irak og Syrien.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip