Selvmordsangreb rammer fredsbevarende styrker i Somalia

Den militante gruppe al-Shabaab har tirsdag taget skylden for et angreb i hovedstaden Mogadishu i Somalia.

Mindst 13 blev dræbt, da to selvmordsbombere angreb den største base for de fredsbevarende styrker fra Den Afrikanske Union, AU. Selvmordsangrebet ramte også hovedkvarteret for FN's mineryddere i Mogadishu, som ligeledes ligger ved lufthavnen.

Syv af de 13 dræbte var FN-vagter, oplyser politiet i Mogadishu.

Den første selvmordsbomber detonerede en bilbombe, og den anden forsøgte at storme ind på området til fods. Men sprængladningen blev udløst uden for indgangen til basen, som ligger i nærheden af lufthavnen.

Eksplosionen var så kraftig, at den knuste ruder i lufthavnen.

Det norske nyhedsbureau NTB skriver, at også en lokalt ansat ved Norsk Folkehjelp er blandt de sårede. En anden af den norske hjælpeorganisations ansatte er lettere såret.

Al-Shabaab, som tidligere har udført lignende angreb i området, hævder at have dræbt 27 AU- og FN-soldater ved angrebet.

Byens lufthavn er stærkt befæstet og støder op til hovedstadens vigtigste base for Den Afrikanske Union, som kan kaldes Afrikas pendant til EU.

Styrken består af 22.000 mand, der yder opbakning til regeringen i kampen mod oprørene fra al-Shabaab.

Jihadisterne blev fordrevet fra Mogadishu i 2011, men er fortsat en alvorlig trussel både i Somalia og nabolandet Kenya, hvor gruppen står bag flere angreb.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip