Selvmordsbombe dræber mindst 25 personer i Bagdad

Ifølge Reuters blev bomben detoneret på en travl café nær en park, der er et yndet udflugtsmål for familier.

Yderligere ti personer blev dræbt tidligere på dagen i Bagdad såvel som nord og syd for hovedstaden, hvor både shia- og sunnimuslimske områder blev beskudt og ramt af bombeangreb.

I et af de mest dødelige angreb trængte bevæbnede mænd ind i et hus nord for Bagdad og dræbte mindst tre personer. I syv separate skud- og bombeangreb i Bagdad og Mosul blev mindst fem personer dræbt og 16 personer såret, skriver nyhedsbureauet AFP.

Irak har oplevet en markant stigning i antallet af voldshandlinger og angreb i de seneste måneder, og dødstallet ligger på det højeste niveau i fem år. Mere end 3.600 mennesker anslås ifølge AFP at have mistet livet i Irak hidtil i 2013.

Fredagens angreb kommer således efter en bølge af selvmordsbombeangreb og bilbombeangreb, der tilskrives det sunnimuslimske oprør i landet. Oprøret er ifølge eksperter steget i intensitet som følge af den blodige, sekteriske konflikt i Syrien.

Sidste gang, voldshandlinger krævede så mange menneskeliv i Irak, var i 2008, hvor landet led under en brutal sekterisk konflikt mellem sunni- og shiamuslimer, der kostede titusinde menneskeliv.

BNB

Dagens Gossip