Selvmordsbomber dræber mindst 14 i det nordlige Bagdad

Skrevet af admin

09/02/2015

Mest læste i dag

En selvmordsbomber, der mandag har angrebet det overvejende shiamuslimske område nord for Bagdad, har dræbt mindst 14 personer, oplyser kilder inden for sikkerheds- og lægeadministrationen.

Eksplosionen i Kadhimiyah, som huser en æret shiamuslimsk helligdom, sårede andre 43 mennesker.

En politioberst siger, at bomben blev udløst inde i en restaurant på Kadhimiyahs Adenplads, mens landets indenrigsministerium sagde, at angrebet var rettet mod den menneskefyldte plads.

Det er den anden selvmordsbomber, der har ramt hovedstaden inden for tre dage. Lørdag kostede et bombeangreb i en restaurant i Bagdads Jadida-område mindst 23 mennesker livet.

Det er ikke nogen, der umiddelbart har påtaget sig ansvaret for mandagens angreb, men selvmordsbomber er en taktik, som næsten udelukkende bruges af sunnimuslimske ekstremister i Irak, heriblandt jihadister fra den ekstreme gruppe Islamisk Stat (IS).

IS stod bag en offensiv, der fejede gennem store områder nord og vest for Bagdad i juni sidste år, og irakiske styrker kæmper for at genvinde kontrollen med støtte fra amerikansk ledede luftangreb.

En vejsidebombe er også eksploderet mandag i et forretningsområde i det overvejende shiamuslimsk beboede Husseinyah-distrikt tæt på Bagdad. En person blev dræbt og mindst syv såret.

Den militante islamister udvælger ofte menneskefyldte restauranter, butikker og markedspladser for at gøre antallet af ofre så højt som muligt.

Ekstremistiske sunnimuslimer betragter shiamuslimer som kættere, og på det seneste er de blevet udset som mål med dræbende bombeangreb.

/ritzau/AFP