Selvmordsbomber dræber mindst ti personer i Cameroun

Skrevet af admin

21/11/2015

Dagens topnyheder

Et selvmordsangreb, som den militante, nigerianske gruppe Boko Haram mistænkes for at stå bag, har dræbt mindst ti mennesker i det nordlige Cameroun lørdag.

Det oplyser sikkerhedskilder ifølge nyhedsbureauet Reuters, men sent lørdag har ingen gruppe endnu taget skylden for blodbadet.

Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa var det fire kvinder, der sprængte sig selv i luften.

- Det var kvinder, der var klædt i burka, siger major Nlate Ebale fra den lokale grænsestyrke i Fotokol, hvor attentatet fandt sted.

Byen ligger tæt ved Camerouns grænse til Nigeria, og her har Boko Haram gennemført en lang række angreb.

Det hidtil værste fandt sted i januar, da henved 400 mennesker blev dræbt.

Efter at den første af de fire selvmordskvinder havde sprængt sig selv i luften, gik en specialstyrke på stedet i aktion, siger Midjiyawa Bakary, den regionale guvernør.

Derefter gik der ifølge guvernørens oplysninger panik i de tre andre, der sprængte sig selv i luften før, det så ud til at være planlagt.

- I modsat fald ville skaden have været langt større, siger han.

Boko Haram har udført talrige angreb i Cameroun, Tchad, Niger og Nigeria i år og har forvandlet grænseregionen ved Lake Tchad til en krigszone.

Det udtalte FN's flygtningeagentur i sidste måned.

Den radikale gruppe, der har erklæret sin loyalitet over for den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien, forsøger at etablere sin egen stat med en skrap tolkning af islam.

Siden 2009 har Boko Haram dræbt mindst 14.000 mennesker.

/ritzau/Reuters