Selvmordsbomber dræber sig selv i tunesisk ferieby

En selvmordsbomber sprængte onsdag sig selv i luften i den tunesiske ferieby Sousse uden at forårsage skader på andre.

Samtidig pågreb politiet en mand, der agtede at sprænge sig selv i luften ved den tidligere præsident Habib Bourguibas gravsted, oplyser myndighederne.

Den første selvmordsbomber detonerede sit selvmordsbælte nær Palm Hotel i Sousse, som er et vigtigt turistmål syd for hovedstaden Tunis. Den anden mand blev pågrebet ved Bourguibas grav i byen Monastir.

Bombeanslag er sjældne i Tunesien, men regeringen siger, at militante islamister forsøger at udnytte de kaotiske forhold i nabolandet Libyen til at skaffe sig våben og træning.

Tidligere i år begyndte Tunesiens islamistisk-ledede regering at slå hårdt ned på Ansar al-sharia, der er en af de mest radikale grupper i landet.

Gruppens leder er en tidligere al-Qaeda veteran, der engang kæmpede i Afghanistan.

Ni politimænd blev dræbt under sammenstød med militante tidligere i denne måned.

Tunesien var arnested for Det Arabiske Forår og er i dag præget af spændinger mellem en islamistisk ledet regering og sekularister.

Tunesiens hær indledte tirsdag en "kæmpemæssig" operation for at finde frem til jihadister i den centrale del af landet.

Star Tour oplyser til Ritzau, at der formentligt ikke er mange danske turister i Tunesien, da de danske charterselskaber med ture til landet lukkede efter efterårsferien.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip