Selvmordsbomber slår til nær stadion i Aden og dræber flere

Op mod fire mennesker er tirsdag morgen blevet dræbt, da en selvmordsbomber detonerede sit bælte med sprængstoffer nær et fodboldstadion i havnebyen Aden i Yemen. Det fortæller øjenvidner.

Otte andre mennesker blev såret i angrebet, som syntes at være rettet mod unge mænd, der stod i kø for at skrive sig op til militærtjeneste.

Ingen har endnu taget skylden for angrebet, men ifølge en sikkerhedskilde mistænker myndighederne den militante bevægelse al-Qaeda for at stå bag.

Angrebet kommer, efter at de stridende parter i den igangværende konflikt i landet sent søndag aften indledte en midlertidig våbenhvile med løfter om hver især at overholde betingelserne.

I timerne op til ikrafttrædelsen var der sporadiske kampe nord for Yemens hovedstad, Sanaa, og i den centrale del af landet. Her blev mindst 20 mennesker dræbt.

I slutningen af marts blev tre militære checkpoints i Aden ramt af selvmordsbomber i et angreb, som Islamisk Stat (IS) efterfølgende har taget skylden for. Mindst 26 mennesker blev dræbt.

Krigen i Yemen har kostet mindst 6200 mennesker livet og udløst en større humanitær krise, efter en militæralliance med Saudi-Arabien i spidsen indledte luftbombardementer mod houthimilitsen for et år siden.

/ritzau/Reuters/AFP

Dagens Gossip