Selvmordsbombere dræber badegæster i irakisk svømmebad

Mindst 12 mennesker er dræbt og andre 45 blev såret lørdag, da to selvmordsbombere angreb et tæt pakket svømmebad i den nordlige del af Irak, oplyser en lokal embedsmand og politikilder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet fandt sted i byen Tuz Khurmatu omkring 175 kilometer nord for hovedstaden Bagdad. De fleste af ofrene var shiamuslimer fra landets etnisk turkmenske mindretal.

Ingen har umiddelbart påtaget sig skylden, men militante jihadister fra gruppen Islamisk Stat har i den senere tid iværksat en række bombeangreb i Bagdad og andre provinser. Et voldsomt angreb tidligere på måneden i Diyala-provinsen kostede flere end 100 livet.

Sikkerhedsstyrker og militsgrupper er for tiden fokuseret på den vestligt beliggende provins Anbar, hvor de har gjort sig parat til en offensiv for at generobre den overvejende sunnimuslimsk ledede region fra den yderliggående sunnimuslimske jihadistgruppe.

Borgmesteren i Tuz Khurmatu, Ali al-Huasaini, og to politikilder siger, at en selvmordsbomber udløste sin bombevest ved et svømmebad, hvor snesevis af mænd og børn badede i den stegende hede.

En anden bombemand sprængte sig selv i luften på sin motorcykel ved indgangen til svømmebadet. Det skete ifølge borgmesteren, da politi og redningsmandskab var i færd med at evakuere ofrene fra den første bombesprængning.

- Uskyldige mennesker forsøgte bare at svale sig i de ekstreme sommertemperaturer, men de kunne ikke undgå døden, der lå i hænderne på de værste forbrydere på jorden, forklarer al-Hussaini.

Politi og hospitalskilder siger, at antallet af dræbte meget vel kan stige, da adskillige af de sårede befandt sig i en særdeles kritisk tilstand.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip