Selvmordsbombere udfører angreb i Rusland

Skrevet af admin

11/04/2016

Dagens topnyheder

Tre selvmordsbombere angreb mandag kort før klokken 11 lokal tid en politistation i en landsby i Stavropol-regionen i det sydvestlige Rusland.

De tre sprængte sig selv i luften, da de forsøgte at storme bygningen. Det oplyser en politibetjent i landsbyen Novoselskoje i Stavropol.

- Vi var i færd med at holde et morgenmøde, da vi hørte fem eksplosioner, siger Sergej Karamytjov til nyhedsbureauet AFP.

- Tre mænd sprængte sig selv i luften, da en betjent, der stod vagt ved indgangen, blokerede døren til bygningen, fortæller han videre.

Gerningsmændene døde, men ingen andre kom noget til.

Ifølge betjenten lød der i alt fem eksplosioner: De tre selvmordsbomber samt en granat, mens årsagen til den sidste eksplosion endnu er ukendt.

En talskvinde for politiet i Stavropol-regionen siger, at en af gerningsmændene døde, da han detonerede sine sprængstoffer, mens to andre blev dræbt af skud fra politiet.

- De (angrebsmændene) skød på bygningen, siger Natalja Tynjerov til nyhedsbureauet AFP og tilføjer, at det nøjagtige antal gerningsmænd stadig er uklart.

Ruslands nordlige Kaukasus har været plaget af vold næsten dagligt i årevis på grund af et islamistisk oprør i det overvejende muslimske Kaukasus. Angreb i det sydlige Rusland er dog ekstremt sjældne.

I december blev en person dræbt og 11 andre såret ved et skyderi i det nordkaukasiske Dagestan.

Den dræbte var medlem af FSB, den føderale sikkerhedstjeneste, og den militante gruppe Islamisk Stat (IS) tog efterfølgende skylden for angrebet.

Ingen har endnu taget skylden for mandagens angreb.

/ritzau/