Selvmordstruet: Karen Thisted havde ikke lyst til at leve

For første gang udgiver journalisten og forfatteren Karen Thisted en erindringsbog om sit eget liv. Her fortæller den 67-årige kvinde om et begivenhedsrigt liv med op- og nedtur.

Bogen hedder "Så skal der leves" og giver associationer til den glade Karen Thisted, der udforsker nye sider af livet med Suzanne Bjerrehuus i det prisbelønnede tv-program "Mormors Bordel".

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Men kapitlet "Et kulsort mørke" fortæller om en helt anden Karen Thisted, nemlig den depressions- og angstramte Karen Thisted.

En periode hvor den 67-årige journalist hverken orkede livet eller havde lyst til livet, ifølge Ekstra Bladet.

"Jeg nød overhovedet intet i livet længere", skriver Karen Thisted i bogen, hvor hun også beskriver, hvordan hun vaklede rundt i en tåge i et stormagasin og låste sig inde på sit kontor på Ekstra Bladet og gemte sig under et tæppe i et anfald af panikangst.

LÆS OGSÅ: Dagens helt: Her redder buschauffør kvinde fra selvmord

Karen Thisted måtte konsultere læger og psykologer for at komme ud af mørket. Selvom hun ikke altid var enig med fagfolkene.

"Lægevidenskaben skrev i mine papirer, at jeg ikke havde lyst til at leve. Jeg fik diagnosen suicidal, altså selvmordstruet. Det følte jeg ikke selv. Det eneste, jeg kunne mærke, var en sort angst", skriver Karen Thisted.

Med hjælp fra de nærmeste kom Karen Thisted over den svære periode. Især Johannes Møllehave var en stor støtte.

Selv vurderer Karen Thisted, at hun må have været svær at omgås, men alligevel blev vennerne ved at hjælpe hende.

"Jeg er sikker på, at jeg har været irriterende for mine omgivelser i den periode, for man bliver desværre meget optaget af sig selv og sin smerte, når man har en depression. Oven i hatten mistede jeg enhver form for humor, og det har ellers altid været den, der har reddet mig, når det så værst ud", skriver Karen Thisted i bogen.

Dagens Gossip