Selvsikker Froome lurer på legendarisk alpeetape

Efter 12. etape er det slut med de store bjergudfordringer i Pyrenæerne for Tour de France-rytterne, og dermed er der kun alpeetaperne i den kommende uge tilbage, hvis Chris Froome skal rystes ned fra tronen.

Den indtil nu suveræne brite er allerede begyndt at tænke frem mod de næste bjergetaper, hvor særligt én træder frem: 20. etape til Alpe d'Huez.

- Alpe d'Huez er den næstsidste etape, og det bliver løbets sidste store udfordring. Den har jeg hele tiden i baghovedet, siger Froome.

Adspurgt, om han kunne forestille sig at angribe for at vinde på det berømte bjerg i den gule trøje, var han ikke afvisende.

- Det er muligt. Det kommer lidt an på, hvordan jeg har det på dagen, men det er helt sikkert en af de mest ikoniske etaper i Touren, lyder det fra Chris Froome.

På torsdagens 12. etape blev han flere gange angrebet på vej op ad Plateau de Beille, inden han til sidst selv lukkede ned for konkurrenternes angrebslyst ved at sætte farten i vejret.

- Jeg tjekkede folk ud, for jeg ville vide præcis, hvordan alle de andre havde det. Vi havde været over fire bjerge, og der kunne være nogen, der kørte på grænsen.

- Jeg håbede, at en eller to af mine konkurrenter ville knække mentalt på min acceleration, men alle er fortsat nogenlunde friske, og derfor opgav jeg og koncentrerede mig om bare at køre i mål, siger Chris Froome.

/ritzau/

Dagens Gossip