Selvstændigt Catalonien kan sende Barcelona ud af ligaen

Skrevet af admin

22/09/2015

Dagens topnyheder

Det spanske fodboldforbund blander sig nu i debatten om Catalonien og landsdelens mulige løsrivelse fra Spanien.

Mandag advarede forbundet i Madrid om, at de spanske mestre fra FC Barcelona ikke længere kan spille i den spanske liga, Primera Division, hvis Cataloniens nationalister lykkes med at opnå selvstændighed for regionen.

- Sportens love er meget klare: De eneste ikke-spanske deltagere er klubber fra Andorra, sagde Javier Tebas, præsident for det spanske fodboldforbund.

Klubber fra den lille selvstændige republik Andorra - beliggende i Pyrenæerne mellem Spanien og Frankrig - har historisk altid haft lov til at optræde i de spanske ligaer.

Men det samme bliver altså ikke tilfældet for catalanske klubber ifølge fodboldpræsidenten.

Ud over Barcelona og dets fodbold-, basketball- og håndboldhold vil en eksklusion også ramme en klub som Espanyol - det andet hold i den bedste spanske liga fra Barcelona.

Catalonien holder søndag valg til det lokale parlament. Lederne af det nationalistiske parti går til valg på et løfte om, at hvis de opnår flertal vil de inden for 18 måneder erklære regionen for selvstændig.

Ifølge den spanske forfatning kan en region ikke selv beslutte at løsrive sig fra resten af landet. Man kan kun vende fællesskabet ryggen efter en national afstemning.

Josep Guardiola, en af spansk fodbolds mest kendte personer og tidligere spiller og træner for FC Barcelona, er tilhænger af en løsrivelse.

/ritzau/AFP