Selvtillidsfyldte Sønderjyske topper nu

Timing er alt i fodbold såvel som i livet. Og Sønderjyske har igen ramt en guldåre af form midt i et af de største nedrykningsgys i dansk fodbolds historie.

Anført af den forrygende trio, Vibe, Absalonsen og Bechmann, udspillede Sønderjyske OB på alle leder og kanter.

- Lasse Vibe er uvurderlig, men han er først ved at komme i form nu. Det samme gælder for Tommy Bechmann, og Johan Absalonsen har brugt lang tid på at vænne sig til os og få noget selvtillid tilbage. Det ser man tydeligt nu, siger Lars Søndergaard.

Sønderjyderne har nemlig strikket en sejrsstime på tre gevinster sammen med en målscore på 10-2.

- Vi topper lige nu. Vi ved, hvad det handler om, vi er rutinerede og har prøvet det før. Det er kamp, og det er overlevelse. Jeg tror, der er nogle bundhold, der er trætte af os lige nu, for vi kommer ind i den her stime. Og vi vinder igen med tre mål, og det kan godt blive afgørende. Derfor kan vi godt ærgre os over, at vi ikke laver flere mål, siger Tommy Bechmann.

Sønderjyske tillod sig nemlig at brænde endnu et straffespark - deres sjette i træk.

De fynske gæster har dog endnu større bekymringer, for de stribede har kun hentet seks point i ni forårskampe.

- Det var pinligt. Vi løber ikke nok og hjælper ikke hinanden, siger Bashkim Kadrii

Træner Troels Bech kan ikke mindes at have set sit OB-hold falde sammen på denne måde tidligere.

- Jeg synes ikke, jeg har set vores hold gå sådan i opløsning før. Så skulle det være en tirsdagstræning en eller anden dag. For mig er det også overskriften på kampen, at da modgangen melder sig for alvor fem minutter inde i anden halvleg, lukker alle mand sig inde i sin egen boble og ser, om de ikke bare kan løse dén opgave, men det dur jo ikke i fodbold. Det er lektien for mig som træner at rette op på det, siger Troels Bech.

OB halser dermed efter AaB i kampen om den fjerdeplads, der helt sikkert sender et dansk hold i Europa League efter sommeren.

Dagens Gossip