Semifinale er en uvirkelig forløsning for rørt målmand

Hvor meget onsdagens sejr i VM-kvartfinalen over Tyskland betyder for de danske håndboldkvinder, behøvede man bare at kigge på Rikke Poulsen for at få et indtryk af.

Poulsen var nærmest opløst i tårer i spillergangen efter det, der er en kulmination på mange års hårdt arbejde.

- Det var en kæmpeglæde, men det var også helt uvirkeligt. Det gik op for mig, at vi pludselig var i en semifinale. Som kampen bølgede, var det en stor forløsning til sidst, siger en afslappet Rikke Poulsen dagen derpå.

27-årige Poulsen har i mange år stået i skyggen af andre målmænd på det danske landshold.

Først var Karin Mortensen i en lang årrække det sikre førstevalg, og ved EM sidste år var det Sandra Toft og Cecilie Greve, som vogtede det danske mål. VM i Serbien er derfor Rikke Poulsens første slutrunde.

- Efter kampen mod Tyskland var der en masse tanker om min håndboldkarriere, og hvor meget jeg har kæmpet for at være her.

- Det har altid været en drøm at spille på landsholdet. Det har også været en drøm at komme til en slutrunde og vinde noget metal, siger hun og sætter tingene yderligere i perspektiv:

- Jeg har haft en rygskade, som jeg måtte kæmpe mig tilbage fra, og da jeg kom tilbage, var min daværende klub (SK Aarhus, red.) flere gange ved at gå konkurs.

- Der var løbende nogle ting, der gjorde, at man virkelig skulle kæmpe sig til det hele, forklarer Poulsen.

Vejen-keeperen har samlet været på banen i 2 timer og 40 minutter i de første syv VM-kampe.

Hun er noteret for en redningsprocent på 31.

/ritzau/

Dagens Gossip