Sen Cornelius-hammer redder FCK i uskarpt chanceorgie

Med en scoring for tredje kamp i træk reddede indskiftede Andreas Cornelius FC København fra at smide point hjemme mod Hobro efter en håndfuld kæmpeafbrændere fra holdkammeraterne.

Seks minutter før tid bankede han bolden ind via overliggeren, og med sejren på 1-0 er FCK a point med FC Midtjylland i toppen af Alka Superligaen.

I en meget lige første halvleg var det faktisk udeholdet fra Hobro, som var tættest på at tage føringen, da Jesper Bøge hamrede et langskud på trekantsammenføjningen helt uden for Stephan Andersens rækkevidde.

Hobro stod stærkt i defensiven, og hurtige Jung-Bin Park var konstant en trussel på nordjydernes fremlægninger ned bag om FCK-backerne.

Trods en del småfejl i opspil og manglende evne til at få presset Hobro godt ned lykkedes det også FCK-offensiven at spille sig frem til et par udmærkede tilbud.

Nicolai Jørgensen havde en god hovedstødschance tæt på mål, ligesom Kasper Kusk kun var en heroisk blokering fra at sende favoritterne i front på en nedfaldsbold i Hobro-feltet.

Et mellemfornøjet hjemmepublikum måtte i stedet nøjes med at glæde sig over det gode vejr, da holdene gik til pause med 0-0.

Efter pausen var FCK'erne i et helt andet gear, og Hobro blev presset langt tilbage.

Både Kasper Kusk og Benjamin Verbic fik identiske muligheder fra nært hold i hver sin side af feltet, men begge overplacerede afslutningerne til det fjerneste hjørne.

Midtvejs i anden halvleg havde hjemmepublikum nærmest allerede rejst sig for at juble, men en fantastisk dobbeltredning af Jesper Rask holdt den fortsat målløse Federico Santander fra fadet.

Og pinslerne for hjemmeholdets fans fortsatte.

Med et kvarter igen kunne FCK ganske enkelt ikke komme tættere på. Først ramte Nicolai Jørgensen undersiden af overliggeren, hvorefter bolden slog ned på stregen, og på det efterfølgende hjørnespark stod indersiden af stolpen i vejen for en forløsende FCK-scoring.

Seks minutter før tid kom så forløsningen, da indskiftede Andreas Cornelius på en ripost i feltet efter tungt FCK-pres bragede bolden op i nærmeste målhjørne via overliggeren.

Et træt Hobro-mandskab kunne ikke mobilisere et pres til sidst, og derfor endte Cornelius som matchvinder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip