Sen frisparksscoring sender FCK i pokalfinalen mod FCV

01/05/2015

Årets pokalfinale i fodbold bliver et opgør mellem FC Vestsjælland og FC København. Det blev klart torsdag, da sidstnævnte sendte Esbjerg ud med samlet 2-1.

FC København skulle frem og score i returkampen mod Esbjerg i semifinalen efter 1-1 i det første opgør i hovedstaden, og det lykkedes trods en svag indsats at snuppe en sejr på 1-0.

Esbjerg havde ellers ikke de store problemer med at holde et skidt spillende FCK-mandskab fra fadet gennem det meste af kampen, men 12 minutter før tid scorede Ludwig Augustinsson på et flot frispark.

I finalen venter FC Vestsjælland, som onsdag sendte Sønderjyske ud i den anden semifinale.

Faktisk var det esbjergenserne, som var bedst det meste af kampen mod FCK og havde de største chancer, men frisparksmålet fra Augustinsson var nok til at sikre finalepladsen med samlet 2-1.

Første halvleg blev et studie i dårlige beslutninger fra begge hold, og det satte sit tydelige præg på spillet.

De spændende sekvenser i felterne var få, og i stedet foregik det meste af halvlegen midt på banen i form af dueller og boldtab.

Efter pausen kom der en smule mere gang i den. FCK var tvunget til at satse mere fremad, og det gav Esbjerg god plads på kontramuligheder.

Det var i flere omgange tæt på at give hjemmeholdet nogle store chancer, men præcisionen i den sidste aflevering var stadig for dårlig.

Omvendt gav vestjyderne heller ikke mange muligheder væk i den anden ende af banen, og FCK havde svært ved at skabe et spilovertag i indledningen, selvom det var københavnerne, der skulle bruge et mål for at komme videre.

Esbjerg fik dog aldrig udnyttet holdets overtag, og i stedet fik FCK etableret et lille pres med et kvarter igen. I 78. minut fik københavnerne så frispark på kanten af feltet.

Ludwig Augustinsson gik til bolden, og med et flot følt spark lagde han bolden over muren og ind i nærmest målhjørne.

Dermed skulle Esbjerg på jagt efter udligningen, der ville sikre forlænget spilletid, og i de døende minutter var hjemmeholdet tæt på i flere omgange.

Ind ville bolden dog ikke, og dermed blev det ved 1-0 til FCK, som er klar til finalen mod FC Vestsjælland i Telia Parken 14. maj.

FCK vandt senest pokaltitlen i 2012, da holdet besejrede AC Horsens i finalen. FC Vestsjælland er i klubbens første finale nogensinde.