Sen kampstart mod Kroatien irriterer Ulrik Wilbek

De danske håndboldherrer skal ifølge landstræner Ulrik Wilbek spille fredagens semifinale mod Kroatien på et for sent tidspunkt.

Semifinalen bliver fløjtet op klokken 21, hvilket er en halv time senere end landsholdets hidtidige EM-kampe.

- Det er sent. Jeg synes også, at 20.30 er sent, men jeg synes specielt, at 21.00 er sent. Hvorfor nu det.

- Det bliver kun værre af, at en eventuel finale bliver spillet 17.30 på søndag. Og skal vi spille bronzekamp, er det endnu tidligere, siger Ulrik Wilbek.

Landstræneren mener dels, at spillerne skal vente alt for mange timer på at komme til at spille fredagens semifinale, og dels ville han gerne have lidt ekstra restitutionstid til en eventuel finale på søndag.

Wilbek gjorde sig nogle dårlige erfaringer sidste år ved VM i Spanien, hvor danskerne vandt semifinalen og to døgn senere tabte VM-finalen med 19-35 til de spanske værter.

- Det er barskt at skulle spille semifinale klokken 21.00 om aftenen. Det er lang tid at vente.

- Den næste ting er, at vi skal finde ud af, hvordan vi kan restituere bedre, end vi fik gjort før sidste års finale ved VM.

- Dengang spillede vi også semifinale meget sent, kom sent hjem på hotellet og skulle dagen efter håndtere en pressekonference.

- Vi har derfor bevidst aflyst pressekonferencen i år, siger Ulrik Wilbek.

Det europæiske håndboldforbund, EHF, har dog besluttet, at der lørdag finder en to-timer-lang presseseance sted med deltagelse af de tilbageværende EM-hold.

- Nu hører jeg, at der er en to timers pressekonference, og det kan vi ikke deltage i, hvis vi skal forberede os til den næste kamp, siger Wilbek, der har indvilget i at lade sine spillere tale i en halv time med pressen på lørdag.

/ritzau/

Dagens Gossip