Sen premiere tynger Tivolis start på året

Skrevet af admin

18/04/2016

Dagens topnyheder

Tivolis start på 2016 kan ikke matche starten på sidste år. Der har været færre gæster i Glassalen, og effekten fra musicalen Dirty Dancing pyntede på sidste års tal.

Det skriver Tivoli i sit regnskab for de tre første måneder af 2016.

- Vi har haft færre aktiviteter i Glassalen og i Koncertsalen i første kvartal i år end sidste år.

- For eksempel lå premieren på dette års store musical Hairspray lidt senere i år, end premieren på sidste års store succes musicalen Dirty Dancing, skriver økonomidirektør Morten Morthorst, der tiltrådte i efteråret.

Det er ifølge forlystelseshaven forklaringen på, at omsætningen er faldet med 14 procent til 86,4 millioner kroner, og at underskuddet før skat er steget til 57,7 millioner kroner sammenlignet med samme periode sidste år.

- Vi finder resultatet for perioden tilfredsstillende set i lyset af, at omsætningstilbagegangen i denne periode var ventet og kan forklares med de færre aktiviteter, skriver økonomidirektøren.

Første kvartal giver normalt underskud for selskaber som Tivoli, da der ofte er lukket om vinteren.

Her hjælper dog Tivolis seneste større satsning, Spil og Casino på nettet. I de tre første måneder af 2016 gav det et driftsoverskud på 3,7 millioner kroner, som det eneste forretningsben ud over ejendomme, der skæppede i kassen.

Inklusive omsætningen hos Tivolis forpagtere faldt omsætningen i kvartalet med 19 procent til 98,9 millioner kroner.

For hele 2016 forventer Tivoli at levere det samme, som man gjorde i 2015. Det svarer til en omsætning omkring 900 millioner kroner og et overskud før skat på 60-70 millioner kroner.

- Vejret og andre udefrakommende begivenheder kan have en stor indflydelse på Tivolis forretning og dermed udvikling i årets resultat, varslet Tivoli dog sine aktionærer.

/ritzau/