Sen scoring sikrer islandsk sejr over Norge ved EM

15/01/2016

Efter et stort drama besejrede Island fredag aften Norge med 26-25 ved EM i håndbold.

Med 11 sekunder tilbage blev Gudjon Valur Sigurdsson spillet helt fri i venstre side, og fløjspilleren fra Island kvitterede ved at score kampens sidste mål i kampen i Katowice.

Det var hans sjette scoring på seks forsøg.

Norge fik muligheden for at udligne, men Islands målmand, Björgvin Pall Gustafsson, parerede afslutningen fra Sander Sagosen fra Aalborg Håndbold.

Første halvleg blev ret scoringsfattig, og Norge gik til pause med en beskeden føring på 11-10.

Holdet mistede undervejs den stærke stregspiller Bjarte Myrhol fra Skjern Håndbold, der måtte udgå med en skade.

Ti minutter inde i anden halvleg fik Island slået et hul til Norge med en føring på 18-15.

Nordmændene kom dog tilbage og fik udlignet til 19-19, og herefter fulgte en spændende afslutning.

Islands Aron Palmarsson blev kampens topscorer med otte mål, mens Kristian Bjørnsen blev topscorer for Norge med syv mål.

Kroatien og Island topper gruppe B med hver to point, mens både Norge og Hviderusland er uden point.

De tre bedste hold fra gruppen går videre til mellemrunden.