Sen scoring sikrer niende FCM-hjemmesejr på stribe

01/12/2014

Når FC Midtjylland på søndag drager til København for at møde FCK i topkampen i efterårets sidste runde, er det med et forspring på 11 point til Ståle Solbakkens hold - den forventet værste rival til mesterskabet.

Mandag aften lykkedes det FCM at tage sæsonens niende hjemmesejr ud af lige så mange mulige. Men det holdt hårdt, inden det stærkt kæmpende bundhold FC Vestsjælland var slået 2-1.

Først fire minutter før tid blev sejren sikret på et godt hug af anfører Kristian Bach Bak fra højre side af straffesparksfeltet.

Spænding havde man ellers ikke forventet på forhånd. FC Midtjylland kom til kampen med otte hjemmesejre på stribe, og mod FC Vestsjælland, der omvendt havde tabt syv ud af otte kampe på udebane, lignede den jyske sejr en formalitet.

Men Slagelse-holdet, der har lignet en nedrykker på det seneste, var kommet til Heden for at hente point.

Allerede i det andet minut var Peter Nymann tæt på at chokstarte for udeholdet, men hans afslutning gik snert forbi mål.

Men som minutterne gik, satte FCM sig planmæssigt på spillet. Efter et hjørnespark faldt bolden ned foran forsvarsspiller Jim Larsen, hvis afslutning sejlede flot ind i modsatte målhjørne til 1-0.

Kort efter var Petter Andersson tæt på at øge til 2-0, men Thomas Mikkelsen reddede flot.

Siden skulle dommer Peter Rasmussen komme i centrum. Først undlod han at give FC Midtjylland et straffespark, da udeholdets Anders Kure slog til bolden med hånden efter et hjørnespark.

Kort inden pausen troede FC Vestsjælland-spillerne, de havde udlignet ved Oliver Lund. Men dommeren dømte frispark - formentlig til FCM-målmand Jakob Haugaard - hvilket godt kunne forsvares, omend han var lang tid om at fløjte.

Situationen gav imidlertid bundholdet fornyet tro fra starten af anden halvleg, og efter syv minutter kunne Danni König udligne efter et indlæg fra venstre. FCM-dominansen til trods var det faktisk ikke ufortjent på det tidspunkt.

Hjemmeholdet havde dog mest at skyde med fra bænken, hvilket var en af grundene til, at FCM kunne presse modstanderen hårdt i kampens sidste del.

FC Vestsjælland fightede flot, men fire minutter før tid måtte holdet se Kristian Bach Bak score det afgørende mål, der sender FCM op på 40 point for 16 kampe.

FC Vestsjælland er i en svær situation med kun 14 - og fire point op til nedrykningsstregen.