Senator: Haiti vil afholde valg inden årets udgang

Senator Bill Nelson, der har mødtes med præsidenten, siger, at præsidenten har fortalt, at en valgdato kan falde i år. Det er imidlertid ikke blevet bekræftet fra officielt hold i Haiti.

Valget skulle oprindeligt have fundet sted allerede i 2011, hvor en tredjedel af pladserne i Senatet og adskillige kommunale poster skulle besættes, men uoverensstemmelser om landets valglov har bremset processen, skriver Reuters.

Præsidenten har været under pres fra det internationale samfund, der gerne ser, at han afholder valg.

Haitis regering og FN lancerede tirsdag en hasteansøgning på et beløb, der svarer til 560 millioner danske kroner, til humanitær bistand til to millioner haitianske borgere, der trues af hungersnød, sygdom og naturkatastrofer i landet.

Ifølge Johan Peleman, der er leder af FNs Kontor for Koordination af Humanitære Anliggender i Haiti, er der forsat stor grund til bekymring tre år efter det voldsomme jordskælv, der ramte landet og dræbte 250.000 mennesker.

Den finansielle støtte skal gå til at dække umiddelbare behov og til akut fødevarehjælp resten af året, herunder til de mest sårbare 935.500 mennesker, der endnu ikke har modtaget støtte.

BNB

Dagens Gossip