Senatorer kræver bombemistænkt behandlet som terrorist

Det mener to republikanske senatorer, der ifølge Fox News kræver, at man betragter den mistænkte bombemand og betragter ham som en såkaldt »enemy combatant« - det vil sige på linje med en krigsfange, som det er tilfældet med de tilfangetagne i krigen mod terror, som er indsat på Guantanamo-basen.

»De seneste dages begivenheder i Boston var forsøg på at dræbe amerikanske borgere og terrorisere en større amerikanske by,« udtaler de moderate republikanske senatorer Lindsey Graham og John McCain i en fælles udtalelse.

»De anklagede gerningsmænd bag disse gerninger er ikke almindelige kriminelle, der forsøgte at profitere på en kriminel gerning, men terrorister, der forsøgte at skade, lemlæste og dræbe uskyldige amerikanere,« konstaterer senatorerne ifølge Fox News.

Præsident Barack Obama har betegnet bombesprængningerne i Boston som en terrorhandling, men det er endnu uklart, om Dzhokhar Tsarnaev rent juridisk bliver betragtet som en fjendtlig kombattant.

Den mistænkte bombemand, der har tjetjensk baggrund, blev pågrebet sent fredag aften efter en menneskejagt, hvor hans formodede medgerningsmand og storebror Tamerlan Tsarnaev blev dræbt.

Ifølge forklaringer fra flere personer, der kendte de to brødre, tyder det på, at den 26-årige storebror var blevet tiltrukket af radikal islamisme inden for de senere år, mens lillebroren betegnes som en helt almindelig fyr uden ekstreme tendenser.

Det kommer således bag på Dzhokhar Tsarnaevs medstuderende på University of Massachusetts, at den 19-årige tilsyneladende var med til at plante de bomber, der kostede tre personer livet og sårede knap 200. Til CNN fortæller flere, at Tsarnaev var en helt almindelig studerende, der deltog i studielivet og festede med sine medstuderende.

54 personer er fortsat i behandling efter bombeangrebet mod Boston Marathon, oplyser CNN. Blandt de sårede er tre personer i kritisk tilstand.

Til CNN fortæller politichefen fra Boston-bydelen Watertown, hvor Dzhokhar Tsarnaev blev pågrebet, at efterforskningen foreløbig tyder på, at de to brødre handlede på egen hånd.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip