To sene mål sender Ghana i kvartfinalen i Afrika

27/01/2015

Ghana og Algeriet spillede sig tirsdag aften i kvartfinalen med sejre i Africa Cup of Nations-slutrunden i Ækvatorial-Guinea.

Indtil slutminutterne lå Senegal ellers til en af kvartfinalepladserne i gruppe C, selvom holdet var bagud 0-2 mod Algeriet.

Men så udlignede først John Boye i 72. minut til 1-1 i Ghanas kamp mod Sydafrika, og bare syv minutter før tid scorede André Ayew et flot hovedstødsmål til 2-1 for ghaneserne.

Senegal havde fire point inden tirsdagens afsluttende gruppekampe og havde også sikret sig billetten til kvartfinalen, så længe det kun stod 1-1 mellem Sydafrika og Ghana.

Men senegaleserne med blandt andre den tidligere FC København-profil Dame N'Doye må nu rejse hjem.

Mandla Masango havde bragt Sydafrika foran 1-0 med et af turneringens hidtil flotteste mål efter 17 minutter. Midt for målet på kanten af straffesparksfeltet løftede han bolden over modstanderne, og den dykkede ned lige under nettaget.

Ghana, der ledes af den tidligere Chelsea-manager Avram Grant, satsede hele butikken i anden halvleg, og André Ayews fejlslagne skudforsøg efter 72 minutter endte hos John Boye, som udlignede til 1-1 med et godt spark.

André Ayews hovedstød efter et frispark syv minutter før tid fejlede til gengæld ingenting.

FC Københavns Daniel Amartey var i startopstillingen hos Ghana, men han måtte forlade banen med en skade kort før pausen.

Algeriet ender på andenpladsen i gruppen efter en sejr på 2-0 over Senegal. Riyad Mahrez bragte Algeriet foran 1-0 efter 11 minutter, mens Tottenham-spilleren Nabil Bentaleb gjorde det til 2-0 kort før tid.

Ghana og Algeriets kvartfinalemodstandere bliver fundet, når gruppe D bliver afgjort onsdag.