Sene scoringer redder Aston Villa i FA Cuppen

19/01/2016

Aston Villa er videre til fjerde runde i FA Cuppen, men holdet måtte slide hårdt, før Wycombe fra den fjerdebedste række var nedlagt med 2-0 i tirsdagens omkamp.

Premier Leagues bundhold måtte vente i 75 minutter, inden stopperen Ciaran Clark knækkede koden med et hovedstødsmål på Carles Gils oplæg.

I dommerens overtid sikrede senegaleseren Idrissa Gueye endegyldigt sejren til den betrængte traditionsklub.

Målet skabte stor lettelse på Villa Park, efter at Wycombe nok engang havde vist sig som en besværlig modstander.

De to hold spillede 1-1 for ti dage siden på Wycombes bane, og også i omkampen i Birmingham formåede de undertippede at skabe en forholdsvis jævnbyrdig kamp.

Først i kampens sidste fjerdedel trådte kvalitetsforskellen tydeligt frem, og til slut kunne gæsternes bolværk ikke længere holde.

Hjemmeholdets danske spiller, Jores Okore, fik en pause og var ikke med i truppen til kampen.

Aston Villa møder Manchester City hjemme på Villa Park i fjerde runde.

Den tidligere Esbjerg-spiller Jonas Knudsen fik også en fridag, da hans klub, Ipswich, stod for en negativ overraskelse.

På udebane tabte Ipswich med 1-2 til Portsmouth fra den fjerdebedste række. Som belønning for sejren får Portsmouth et sydengelsk derby mod Premier League-holdet Bournemouth i fjerde runde.