Sene scoringer redder Barcelona fra fiasko på Camp Nou

30/09/2015

Det hostede og hakkede for FC Barcelona, og langt henne i kampen lignede det et sensationelt nederlag, men på en kraftanstrengelse til slut lykkedes det alligevel at hive en 2-1-sejr hjem over Bayer Leverkusen i Champions League.

Men fraværet af den skadede målsluger Lionel Messi var til at få øje på, for catalonierne var i store problemer mod det solide tyske mandskab, der førte indtil ti minutter før tid.

To mål på to minutter af Sergi Roberto og Luis Suarez vendte dog slaget fuldstændig på hovedet på et tidspunkt, hvor Barcelona så ud til at være på vej mod en fiasko.

Det var Kyriakos Papadopoulos, der bragte gæsterne foran midt i første halvleg, da han snittede et voldsomt indadskruet hjørnespark fra Hakan Calhanoglu i nettet bag en fejlplaceret Marc-Andre Ter Stegen.

Derefter optrådte tyskerne med stor selvtillid og omtanke. Træner Roger Schmidt har skabt et energisk hold, der virkelig arbejder for lønnen og tilsyneladende også har substans på internationalt niveau.

Hvis Javier Hernández havde været en smule mere træfsikker i front, kunne tyskerne have scoret mere end det ene mål, for selv om Barcelonas pres blev hårdere og hårdere, sørgede Leverkusen for at true hjemmeholdets mål med jævne mellemrum.

Barcelona havde bolden klart mest, og det var ikke fordi, holdet ikke skabte chancer nok. Neymar traf opstanderen, og Sandro Ramirez fik flere store muligheder, men heller ikke han formåede at passere Bernd Leno i Leverkusens mål.

Men den sædvanlige overlegenhed viste Barcelona ikke, og til sidst var det faktisk en smule overraskende, at holdet alligevel reddede æren og de tre point.

Med sejren bragte catalonierne sig op i toppen af gruppe E med fire point efter to kampe.

Leverkusen har tre og ligger side om side med Bate Borisov, der overraskende besejrede Roma med 3-2.