Seniorforsker venter markant russisk svar på nedskydning

Det vil afføde en markant modreaktion, at Tyrkiet tirsdag har skudt et russisk fly ned ved grænsen mellem Syrien og Tyrkiet.

Det siger Flemming Splidsboel, seniorforsker i international sikkerhed ved Dansk Institut for Internationale Studier, til Ritzau.

- Jeg forventer en stærk politisk reaktion fra russerne over for tyrkerne. Det vil nok ikke medføre et militært modsvar, da de to piloter ikke er blevet dræbt af de tyrkiske missiler, men har nået at skyde sig ud, siger han.

Flemming Splidsboel mener derfor, at det er afgørende, hvad der nu sker med de russiske piloter.

- Hvis der sker noget med piloterne, er det meget problematisk for Putin. For tre uger siden var der forlydender om en stor dusør på en russisk soldat. Hvis det viser sig, at der sker noget med piloterne, bliver reaktionen en anden, siger Flemming Splidsboel.

Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa er en af de russiske piloter blevet pågrebet af en syrisk oprørsgruppe.

Og efter Flemming Splidsboels opfattelse vil russerne ikke nøjes med en politisk reaktion, hvis der sker noget med deres piloter.

- Hvis der sker noget med nogen af de russiske piloter, vil det afføde en militær reaktion med kraftigere bombninger i Syrien til følge, siger han.

- I mellemtiden vil vi nok politisk se en rituel påstand mod påstand, hvor russerne hårdnakket påstår, at de ikke har forbrudt sig mod tyrkernes grænser, mens tyrkerne siger det modsatte, siger han.

Det vil ikke være første gang, at russerne krænker luftrummet i Tyrkiet.

Derfor vil det ikke overraske Flemming Splidsboel, hvis russerne er fløjet ind i tyrkisk luftrum, sådan som tyrkerne hævder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip